Om Helios Auto AS

– samlet 75 års erfaring med programmet

Helios har eksistert i mer enn 25 år og er det frie verkstedets foretrukne IT-løsning til bilbransjen. Helios er utviklet av Helios Auto ApS (Tidligere RST ApS) og benyttes av over 400 personbil-, storbil,- MC- og båtverksteder i Norge. Noe som utgjør over 1600 daglige brukere i Norge. Helios er i sterk vekst, og anvendes av mer enn 1300 verksteder i Skandinavia og Norden.

Fra 1. Januar 2019 tok Helios Auto AS selv over som forhandler i Norge, og har som intensjon å selge, supportere og videreutvikle Helios-programmet i det skandinaviske markedet i egen regi.

Alle våre ansatte har tidligere erfaring fra verksted/bilsalg, og har da god kunnskap for hvordan verksteddriften drives i det daglige. Vi kan levere en komplett løsning for din bedrift – alt i ett program.

Helios Auto AS består av 8 ansatte i Norge, lokalisert på forskjellige steder i landet. Helios Auto AS administreres fra Verdal i Trøndelag og Fitjar på Vestlandet.

Vi har fagfolk, med lang erfaring, som vet hvordan verkstedbransjen fungerer. Det vi mener er en av våre store styrker for å kunne bistå bransjen med enklere hverdag.

Roger_wowfotoWEB
Roger Sellæg

Daglig Leder / Medeier

Bilmekanikerutdanning med to fagbrev for lette- og tunge kjøretøy. Har også mesterbrevet i bilfaget, samt toårig teknisk fagskole innen bilteknikk med ettårig økonomi og administrasjon for teknikere. Roger har i sin drøyt 30-årige yrkeskarriere jobbet som mekaniker på lette og tunge kjøretøy, etterfulgt av stillinger som teknisk leder og daglig leder innen bilbransjen i perioden 1988 til 2008. Han har hatt ansvar for både verksteder og salgsapparat. I perioden 2008 til 2018 jobbet Roger som seniorkonsulent med IT-systemet Helios og Noteplan, med salgsansvar for Norge fra Trøndelag og nordover. Roger har jobbet med Helios-programmet i over elleve år som bruker og tekniker.

Helios Auto AS fra Desember 2018

Kart Vegard 2
VidarwowfotoWEB
Vidar Grimen

Teknisk leder / Medeier

Fagbrev som landbruksmekaniker, i tillegg til flere regnskapskurs. Vidar har over 22 års arbeidserfaring innen bilbransjen som bilmekaniker på lette kjøretøy, samt teknisk leder og stedfortreder på flere bilverksteder. Har ledet kundemottak, delelager og regnskap på bilverksted i elleve år.

De siste åtte årene har Vidar jobbet som konsulent og tekniker for Helios og Notaplan, med salgsansvar for Vestlandet. I perioden 2011 - 2012 gjennomførte han det vi kaller "Automester-Runde" der det ble gjennomført besøk av 157 verksteder og 22 Hellanor-avdelinger over hele Norge. Vidar har mer enn 18 års erfaring med Helios-programmet som bruker og tekniker. 

Helios Auto AS fra Desember 2018

Kart Vidar 2
Vegard Næss, Salgsansvarlig Nord
Vegard Næss

Salgsansvarlig Nord

Utdanning innenfor Service og Samferdsel, med fagbrev i salgsfaget. Har også studert bedriftsøkonomi ved Nord Universitet i Steinkjer. 

Vegard startet i ung alder som selger og butikkmedarbeider innen salg av bilrekvisita. I tillegg har han jobbet som selger hos Jætåsen Bil AS, og sist som konsulent med Helios og Notaplan frem til desember 2018. 

Helios Auto AS fra Januar 2019

Kart Vegard 2
Harald Thingstadengen, Salgsansvarlig Sør
Harald Thingstadengen

Salgsansvarlig Sør

Bilmekanikerutdanning med fagbrev på lette kjøretøy, samt gjennomført servicelederskole. Haralds bakgrunn er som mangeårig mekaniker og tekniker innen bilbransjen, og som servicetekniker på trucker og andre arbeidsmaskiner. Harald har erfaring som stedfortreder for teknisk leder, og har vært kundemottaker hos bilforhandler på Østlandet. De siste to årene har han jobbet som Part Trade Development Specialist BMW.

Helios Auto AS fra Januar 2019

Kart Harald 2
Kjell_wowfotoWEB
Kjell Småbrekke

Support

Har fagbrev innen reservedelsfaget. Kjell har jobbet innen bilbransjen siden 1989 som selger av bilrekvisita, delelager- og kundeansvarlig i flere bilbedrifter på Vestlandet. Fra 2008 har Kjell jobbet med IT-systemet Helios og NotaPlan, som både seniorkonsulent og kontorsjef. 

Helios Auto AS fra Januar 2019

Kjell Kart 2
Ingar – Kopi (3)
Ingar Mo

Support

Ingar er utdannet innen økonomi og EDB. I perioden 2005 – 2014 jobbet Ingar som supportarbeider for Helios programmet og med regnskap som hovedfelt. Ingar har stor kompetanse med regnskap i Helios og er en styrke og ressurs innen dette for brukere av Helios. Han jobber med support – og da med hovedvekt innen regnskapsfeltet.

Helios Auto AS fra April 2019

Ingar Kart 2
Kjetil
Kjetil Viklund

Support

Kjetil er utdannet bilmekaniker med fagbrev som reparatør på lette kjøretøy og tunge kjøretøy, med tilleggsutdanning innenfor allmennfaglig påbygg og ledelse på høyskolenivå.

Kjetil har jobbet i kjøretøybransjen siden 2000. Han har også vært en flittig bruker av Helios-programmet i ca 10 år. Kjetil har erfaring som teknisk leder, ettermarked/delelageransvarlig. De siste årene har Kjetil jobbet hos Hurtigruten Svalbard (IGP) og Motorsenteret AS hvor han har vært aktiv i ledelsen og delelageret.

Kjetil er en vi anser som en dyktig bruker av Helios både innen lagerstyring og andre tyngre funksjoner. Hans erfaring fra salg og ettermarked av bil, snøscooter, båt, atv, vannscoter osv. vil styrke vår Support ut mot våre kunder da Helios er et allsidig system for hele kjøretøybransjen.

Helios Auto fra Juni 2020

Kart Kjetil 2
Carsten_wowfotoWEB
Carsten Thune og Henrik Sivertsen

Direktører / Medeiere

Sammen med Torben Ring etablerte Carsten og Henrik i 1993 det som het RSP Aps. Selskapet har nå skiftet navn til Helios Auto Aps i Danmark.
I mer enn 25 år har Carsten og Henrik vært med på å utvikle og selge Helios-programmet i hele Skandinavia. Systemet brukes i dag av mer enn 1300 verksteder. Carsten og Henrik jobber tett på utvikling og tilpasninger av programmet, slik at det blir optimalt for brukerne. Begge to er viktig ressurser for oss i Norge i forbindelsen med etablering av Helios Auto AS.

Henrik_wowfotoWEB
Helios_wowfoto